Συναγερμός στο Λιμενικό για σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο ανοικτά της Ιτέας –...

Συναγερμός στο Λιμενικό για σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο ανοικτά της Ιτέας – Διάσωση με συμμετοχή ελικοπτέρου

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στο Λιμενικό όταν πλοίο που έπλεε στον Κορινθιακό, κοντά στην Ιτέα, έμεινε ακυβέρνητο. Το σκάφος έμπαιζε νερά ενώ στο σημείο επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Για τη διάσωση των τριών επιβατών του σκάφους, έσπευσαν στο σημείο δυο σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές λιμάνι, ενώ οι τρεις επιβάτες δεν έπαθαν κάτι.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το συμβάν έχει ως εξής:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιτέας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω εισροής υδάτων του Ι/Φ “STARDUST” σημαίας Cook Islands, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου “ΜΑΚΡΟΝΙΚΟΛΑΣ” στον Κορινθιακό κόλπο.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής, απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ. το Ρ/Κ “ΣΟΥΔΑ ΙΙΙ” Ν.Π. 8170, στο οποίο επέβαινε και προσωπικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, το Ρ/Κ ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11144, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το “STARDUST” εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΣΟΥΔΑ ΙΙΙ”, στο λιμένα Θίσβης, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.

Πηγη