Η ΝΑΣΑ ανέβασε μια μυστηριώδη εικόνα απ’ την Πάτρα και εξηγεί τι...

Η ΝΑΣΑ ανέβασε μια μυστηριώδη εικόνα απ’ την Πάτρα και εξηγεί τι συνέβη στον ουρανό της πόλης

Κάθε μέρα η NASA επιλέγει μία φωτογραφία του εντυπωσιακού σύμπαντός μας, και τις δίνει τον τίτλο «Astronomy Picture of the Day».
Τις προάλλες επέλεξε αυτήν από την Πάτρα, του φωτογράφου Αλέξανδρου Μαραγκού (που την είχε ανεβάσει στα τέλη Ιανουαρίου). Η εξήγηση που δίνει η NASA:
«Τι συνέβη στον ουρανό; Διάφορα συνηθισμένα χαρακτηριστικά του αλληλεπιδρούν με ασυνήθιστους τρόπους. Καταρχάς, πίσω από τους λόφους των οποίων το περίγραμμα βλέπουμε βρίσκεται ο φωτεινός Ήλιος. Μπροστά του είναι λεπτά σύννεφα, που πιθανώς περιέχουν ένα στρώμα εξαγωνικών κρυστάλλων πάγου – αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί το ‘φωτοστέφανο’ 22 μοιρών που περιβάλλει τον Ήλιο.«Η ασυνήθιστη κυρτή γραμμή που βλέπουμε είναι μια ουρά συμπύκνωσης – ένα είδος σύννεφου που φτιάχτηκε απ’ τα διερχόμενα αεροπλάνα. Μεγάλο μέρος αυτού του ίχνους λογικά είναι πιο μακριά από ό,τι το λεπτό νέφος ρίχνοντας μια σκιά πάνω στο σύννεφο και δίνοντας μια ασυνήθιστη τρισδιάστατη αίσθηση στην εικόνα».Ο φωτογράφος που ζει στην Πάτρα έχει συνεργαστεί εκτός των άλλων και με το National Geographic.

πηγη