Η Αρχαία Φωκίδα στο επίκεντρο της επιστημονικής αρχαιολογικής κοινότητας

Η Αρχαία Φωκίδα στο επίκεντρο της επιστημονικής αρχαιολογικής κοινότητας

Μια ωραία αφορμή για όλους τους Στερεοελλαδίτες και όχι μόνο αποτέλεσε το τριήμερο συνέδριο που έχει ως θέμα του την αρχαία Φωκίδα, ένα συνέδριο που διοργανώθηκε από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών & τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Συνολικά έλαβαν μέρος 42 επιστήμονες από 9 χώρες, παρουσιάζοντας την έρευνά τους σε 36 ομιλίες, στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (DAI), μεταξύ των οποίων η Έφορος Δελφών κα Νάνσυ Ψάλτη, η Έφορος Βοιωτίας κας Αλεξάνδρα Χαραμή, ο Αρχαιολόγος της ΕΦΑ Φωκίδας κ. Νίκος Πετρόπουλος κ.α.

Ολα αυτά στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (DAI) με στόχο να αποδοθεί στην αρχαία Φωκίδα η ερευνητική προσοχή που της αξίζει. Το συνέδριο για την αρχαία Φωκίδα χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εκπαίδευσης και Ερευνας της Γερμανίας και αποκάλυψε νέες πλευρές της αρχαίας Φωκίδας δίνοντας ώθηση στις έρευνες και στη μελέτη της περιοχής.

Τις τριήμερες εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και επώνυμοι Στερεοελλαδίτες, όπως ο τ. Αντιδήμαρχος Δωρίδος κ. Κώστας Αντωνόπουλος, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, κ.α.

Πηγή